Het is TIJD voor meer Meidengeluk

Want dit is NIET wat we
willen zien.
We willen gelukkige meiden vol zelfvertrouwen en LEVENSENERGIE.

De druk op middelbare scholen wordt steeds groter. Met name meiden komen steeds verder van zichzelf af te staan. Meiden passen zich compleet aan; bij onderzoek doen naar de problematieken in deze doelgroep blijkt dat zij veel onveiligheid ervaren, lijden onder groepsdruk, meegetrokken worden in de wereld van social media en grote  druk voelen van grote hoeveelheden schoolwerk…. Met als gevolg dat ze steeds verder weg komen te staan van zichzelf en  het vertrouwen compleet verliezen. Heel veel negatieve gedachten voeren vaak  de boventoon. Ben ik wel goed genoeg?  Leren ontspannen lukt vaak onvoldoende en is iets wat eigenlijk in deze maatschappij zo hard nodig is. In dit exclusieve groepsprogramma gaan we middels veel persoonlijke aandacht aan de slag. Een programma dat anders dan anders is, omdat de 8 pijlers van rust aan bod gaan komen en hierdoor ook meer aansluit bij deze groep meiden.

Met dit groepsprogramma van 3 maanden gaan we in 8 bijeenkomsten op locatie de diepte in met als resultaat een gelukkige, zelfverzekerde en ontspannen jonge meid. We werken als groep, met daarnaast individuele sessies voor de meiden en hun ouders.

Deze training (of een afgeleide daarvan) bied ik ook incompany aan op scholen binnen het voortgezet onderwijs. Mail me voor de mogelijkheden.

Een belangrijk uitgangspunt in al mijn begeleiding zijn de 8 pijlers van rust. Hier lees je er meer over.

Mentaal

Heel vaak worden we overladen door negatieve gedachten en onze eigen overtuigingen. Lees meer

Het is alleen wel zaak dat ze jou niet in de weg gaan staan. Kan ik het wel? Ben ik wel goed genoeg? Het zijn vaak gedachten die veel voorkomen.

Het zorgt soms dat je niet altijd doet wat je zou mogen en/of kunnen doen. Met diverse technieken (internationaal en/of nationaal gerenommeerd) sporen we negatieve gedachten op, buigen we ze om en werken we aan een gezonde mindset.

Sensorisch

Vanaf het moment dat je geboren wordt is aanraking cruciaal. Veilige hechting en je veilig voelen valt en staat met veel huidcontact. Lees meer

Soms kan het zijn dat je geboorte niet zo makkelijk was. Dit kan zorgen voor een disbalans op het sensorische systeem van ons lijf. Aanrakingen kunnen dan heel heftig binnen komen of zorgen dat je heel weinig voelt en veel prikkels nodig hebt.

Door lichaamsgerichte technieken in te zetten die werken op jouw sensorische input, kan de prikkelverwerking weer anders verlopen. Dit maakt dat je je veiliger kunt gaan voelen in je eigen lijf.

Creativiteit

Hooggevoeligen zijn vaak creatief. Daar wordt niet altijd rekening mee gehouden. Lees meer

Door creativiteit in te zetten en het meer toe te laten in je leven, kun je beter uit je hoofd komen.

Ik onderzoek waar jouw kracht ligt, hoe jij het beste kunt leren en functioneren. Daarnaast kijken we samen welke vormen van creativiteit voor jou (en/of je kind) passend kunnen zijn om meer uit je hoofd te komen en je gevoelswereld meer te kunnen toelaten.

Systemisch werk

Met systemisch werk wordt een bewustwordingsmethode bedoeld die als doel heeft belemmeringen uit een systeem op te sporen. Lees meer

Ieder mens maakt deel uit van systemen; gezin van herkomst, je huidige gezinssysteem, een samengesteld gezin, de schoolklas, de sportgroep, een team van een organisatie.

Ze hebben als overeenkomst dat ze samenleven met elkaar in verbondenheid. Het is de bedoeling dat jij jezelf verbonden en vrij kunt voelen in een systeem.

Soms kan het zijn dat er toch vergissingen in het systeem zijn ontstaan en jij jezelf gevangen en verstrikt voelt.

Systemisch werk (opstellingen) zorgt dan dat de posities die mensen in een systeem innemen geanalyseerd kunnen worden. Dit zorgt dat er mooie veranderingen kunnen ontstaan. Ervaar en voel… Je lichaam vertelt je het antwoord.

Voeding & hormonen

Om je vitaler en energieker te voelen is het enorm waardevol om te kijken naar hoe je in elkaar steekt. Wat zijn jouw behoeften? Wat zijn de valkuilen? Lees meer

Dit kan zich vertalen in het gebruiken/weglaten van specifieke voeding. Misschien is het weglaten van een bepaald voedingsmiddel voor jouw lijf heel slim om te doen, of merk jij dat je te veel aan stresshormonen aanmaakt. Met producten en testen kijken we hoe het gesteld is met jouw interne balans. Hierdoor zien we vrij snel wat er nodig is voor het herstellen van disbalans en het behouden van de juiste balans.

Fysiek

Een van de belangrijkste dingen om gelukkig, vitaal en ontspannen te functioneren is rust in je lijf. Lees meer

Hoe reageert jouw lijf als het stress heeft? Voelt je lijf gespannen aan? Hoe is het gesteld met de ademhaling? En hoe reageert jouw lijf eigenlijk echt op gevaar (of die ene onveilige trigger/prikkel)?

Een lijf zal bij veel stress kiezen voor een specifiek overlevingspatroon om zichzelf te beschermen. Hij vecht, vlucht of bevriest.

Ik zoek uit wat het lijf van jou (of je kind) in zo’n situatie doet. Door specifieke technieken in te zetten werken we aan meer interne veiligheid in het lijf en minder fysieke klachten en blokkades.

Spiritueel

Vaak zeggen mensen… Dus jij werkt holistisch? Ja en nee. Ik kijk verder dan wat er aan de oppervlakte ligt en richt me op dat wat werkt en nodig is. Lees meer

Ik wil dat mensen niet alleen werken op de ratio, maar ook dichter naar zichzelf leren gaan door te voelen (en dat doe je ook met je lichaam). Je hebt het beide nodig.

Ik werk dus zowel regulier als holistisch. Een klacht kan medisch zijn, maar heel vaak als er niets gevonden wordt, heeft het ook te maken met opgeslagen emotionele bagage. Door ook vanuit een andere zienswijze te kijken en dit te verweven in het aanbod, kan ik kijken welke belemmeringen er bij jou (of je kind) in de weg zitten.

Ik ben een geboren gevoelsmens en kan mijn eigen spirituele gaven inzetten om te voelen wat een goede passende route voor jou kan zijn. Voor de een is dat een andere dan voor de ander.

Emotioneel

Mensen worden in tal van situaties overspoelt door emoties. Die emoties slaan zich op in onze cellen als we ze niet uiten. Een cel is in staat om te herinneren. Lees meer

Positieve en negatieve emoties worden herkend.

Op het moment dat je veel opslaat, maar minder goed of niet kan ontladen, kan het gebeuren dat de emoties de overhand gaan nemen. Er komen dan steeds meer signalen naar de oppervlakte. Jij (of je kind) bent snel aangebrand, overprikkelt of loopt vast. Door diverse technieken (international en nationaal gerenommeerd) kan ik achterhalen wat jouw lijf aan opgekropte emoties vasthoudt. Hierdoor kun je makkelijker loslaten, ontspannen en uiteindelijk beter functioneren.

Voor welke type meiden is dit programma geschikt:

 • Meiden vanaf 13 jaar die op de middelbare school zitten
 • Meiden die (hoog)gevoelig zijn en veelal in hun hoofd zitten
 • Meiden die moeilijk kunnen ontspannen
 • Meiden die een boost nodig hebben in hun zelfvertrouwen
 • Meiden die sneller angstig (kunnen) zijn en emotioneel vaak niet lekker in hun vel zitten
 • Meiden die regelmatig kampen met negatieve gedachten
 • Meiden die meer grip willen leren krijgen op hun eigen leerstijl /schoolprestaties
 • Meiden die zich meer willen verdiepen in hun persoonlijkheid; zodat je bijvoorbeeld een juiste studierichting kunt kiezen
 • Meiden die moeite hebben met grenzen aangeven
 • Meiden die weinig energie hebben en soms enorm vermoeid zijn
 • Meiden die lijden onder toetsdruk

Het belangrijkste onderdeel uit de training zijn de fysieke bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten komen de volgende dingen aan bod:

 • we gaan leren ontspannen. Middels buitenopdrachten, boxles, ademhalingsoefeningen en yoga.
 • we gaan onze uitdagingen in kaart brengen en op een holistische manier verder uitwerken. Welke patronen heb jij en waar komen ze vandaan?
 • we gaan inzoomen op systemisch werk. Wat gebeurt er in een systeem en welke rol speel jij zelf?
 • we gaan fysiek voelen hoe het met jou gaat in een fysieke opstelling
 • we gaan leren hoe ons brein werkt en hoe dat ook doorwerkt met hormonen, voeding en met je emoties samen kan hangen
 • we gaan jouw breinprofiel in kaart brengen en inzicht verkrijgen hoe jouw ideale leerstijl eruit ziet en welke dingen kunnen werken om makkelijker te leren op school.
 • we gaan werken aan het zelfvertrouwen en de grenzen.
 • we gaan inzoomen op het stukje groepsdruk en hoe je meer kunt leren kiezen en gaan staan voor jezelf.

Naast de 8 fysieke bijeenkomsten is er bij dit programma inbegrepen:

 • een online masterclass voor ouders die op ieder moment te bekijken is. In deze masterclass geef ik praktische tools die jou kunnen helpen je kind beter te begrijpen.
 • individuele intake van 45 min
 • individueel consult van 90 min
 • “Meidengeluk” werkmateriaal
 • afsluiting
 • ondersteunende voedingssupplementen voor meer interne rust en balancetest (vegan, is vrijwillig en hoeft natuurlijk niet)

Veiligheid in een groep is cruciaal. We werken voor veel persoonlijke aandacht met minimaal 4 en maximaal 6 meiden in een groep. Er wordt ingestoken op individueel niveau en werken in en met een groep. Ik kies juist ook voor een gedeeltelijke groepssetting, zodat deze meiden ook ondervinden dat zij niet alleen zijn in hun struggles en zichzelf beter kunnen leren gaan uitspreken in een groep. Voor veel meiden is dit vaak een drempel en zit er veel weerstand op groepen daarom heb ik juist ook gekozen voor deze vorm.

Programma

Kennismaking

Les 1: jouw hersenkracht en overprikkeling

Les 2: grip op jezelf. Jouw karakter en persoonlijkheid.

Les 3: jouw gedachten & jouw waarheid

Les 4: minder stress op school. Jouw dominantieprofiel, grip op stressvolle situaties.

Les 5: rust, ontspanning en ademhaling

Les 6 & 7: jouw rugzak en jouw plek in het systeem

Les 8: afsluiting

Instapdata

9 januari 2024 (dinsdaggroep)
26 februari 2024 (woensdaggroep)

Jouw investering € 300,00 (je betaalt dit bedrag in 2x)

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer je kunt inschrijven? Meld je dan aan.

Interesse in dit programma? Plan hier je gesprek met Sabine in om te ontdekken of dit programma de oplossing voor jouw dochter is.

Ben je professional en wil je dit programma in jouw regio/school zelf faciliteren? Dat kan ook. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en opties.

FAQ

Op welke data vinden de trainingen plaats?

 

Dinsdaggroep Woensdaggroep
9-1 26-2
16-1 6-3
23-1 13-3
30-1 20-3
6-2 27-3
20-2 3-4
27-2 10-4
5-3 17-4
Hoe laat vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden op dinsdag vinden plaats tussen 15.30 uur en 17.00 uur.

De trainingen vinden op woensdag vinden plaats tussen 16.30 uur en 18.00 uur.

Waar vinden de trainingen plaats?

Ik heb een eigen praktijk in Middelburg. Daar zullen ook de trainingen plaatsvinden. Het adres is Klarinetweg 9.

Kan ik als ouder ergens wachten tijdens de training?

Voor de rust van uw kind is het wenselijk dat het kind alleen naar de training komt en u zelf wat anders gaat doen. Uw auto kunt u voor de deur gratis parkeren.

Worden de kosten vergoed door de zorgverzekering?

Helaas wordt deze training nog niet vergoed door de zorgverzekering.

Wel is Sabine SKJ geregistreerd en dat maakt dat sommigen gemeenten soms wel vergoeden. Vraag Sabine even naar de mogelijkheden.